• Rok Kržič, mag. inž. preh., fitnes inštruktor

Kaj za vraga so te praški in pločevinke na policah v Jeklarni in ali to res potrebuješ?


Na policah v Jeklarni nudimo nekaj prehranskih dopolnil, ki so med športniki zelo priljubljena.

Ali kaj od tega res potrebuješ za bolj kakovostne treninge in boljše rezultate je zelo odvisno od tvojih prehranskih navad. Dejstvo je, da v kolikor se prehranjuješ pestro in zdravo in tako pokriješ svoje potrebe po energiji in hranilih, prehranskih dopolnil ne potrebuješ. Še posebno ne, če se s športom ukvarjaš rekreativno in ne treniraš več kot enkrat dnevno. Res pa je, da tudi sladoleda in piva na potrebuješ, a ju verjetno vseeno z največjim veseljem uživaš.

Prehranska dopolnila, ki jih nudimo v Jeklarni, so primerna za večino populacije (razen v primeru alergij in intoleranc na določena hranila). Vsa so zelo okusna, vsebujejo hranila, ki so še posebno za športnike zelo koristna in praktično ne vsebujejo enostavnih sladkorjev, Torej če razmišljaš o sladoledu ali beljakovinskemu "shake-u" po treningu, je "shake" brez dvoma boljša izbira. Še posebno, če je pripravljen na način, kot ga uporabljamo pri nas. Okusno kot sladoled in poleg tega še dosti bolj zdravo!

V nadaljevanju članka je podrobnejši opis prehranskih dopolnil na naših policah in namen njihove uporabe. V prihodnjih člankih pa nekaj več o ugodnih učinkih ključnih sestavin, ki se nahajajo v njih.

BELJAKOVINSKI SHAKE- WHEY PROTEINI

​​Proteini PROTILOX predstavljajo zlati standard beljakovinskih praškov. Povsem naraven izdelek je pridobljen iz sveže sirotke, ki vsebuje kar 80 % visoko kakovostnih beljakovin. So odlično topni v vodi, ne vsebujejo aspartama in ne povzročajo prebavnih motenj. Njihova značilnost je zelo hitra absorpcija zaradi amino-kislinske matrike Hemotex, kar omogoča maksimalno sintezo beljakovin. Imajo nizko vsebnost maščob in visoko vrednost aminokislin BCAA. Predvsem pa imajo vrhunski okus.

V kolikor želite beljakovinski prašek brez sledov živalskih produktov in brez soje, je tu veganski Conquest. V naši ponudbi pa je tudi Carnilox - izolat pridobljen iz govedine. Ta ne vsebuje laktoze, glutena in se ponaša z zares odličnim okusom čokolade.

Sirotkini proteini - beljakovine PROTILOX so odličen dodatni vir beljakovin za vse, ki imajo zaradi telesne aktivnosti povečane potrebe po beljakovinah ter za tiste, ki želijo obogatiti dnevni vnos hranil. Namreč merica praška PROTILOX vsebuje kar 23g proteinov. Zaradi hitre absorpcije in visoke biološke vrednosti pa so namenjeni uporabi takoj po telesni aktivnosti za čim hitrejšo stimulacijo obnove in rasti mišičnega tkiva.

NAPITEK BCAA + KOFEIN + L-CARNITINE

AMINOPRO je prva izbira, ko od telesa zahtevate 100% budnost, zbranost in energijo. Je prava energijska "bomba" v pločevinki, ki vsebuje le 5 kcal in 0 gramov sladkorja. 2500 mg aminokislin BCAA preprečuje razgradnjo mišičnih beljakovin in zmanjša vpliv mlečne kisline, ki nastaja med telesno aktivnostjo. Tako boste trenirali dlje in bolj intenzivno. 400mg L-carnitina olajša oksidacijo maščob in omogoča učinkovitejše pridobivanje energije iz telesnih maščob, zato je zelo zaželen pri vzdržljivostnih športnikih ter pri hujšanju. 180mg kofeina pa aktivira telo in glavo ter vašo trenutno aktivnost prestavi v višjo prestavo.

Napitek je priporočljiv za športnike, ki želijo telesu zagotoviti dodatna hranila med treningom, osebam, ki želijo izgubiti telesno maščobo in študentom za dodatno koncentracijo. Zaradi omenjenih lastnosti pa je zelo priljubljen med vsemi poklici, ki zahtevajo visoko stopnjo zbranosti.

BELJAKOVINSKA KAVA

Beljakovinska kava združuje okusen napitek s kofeinom za poživitev in beljakovine, ki jih telo nujno potrebuje za regeneracijo. V 250ml napitka se nahaja kar 25g beljakovin ter 75 mg kofeina in je tako odlično dopolnilo vsakodnevne prehrane.

Uporaba je priporočljiva po telesni aktivnosti, ko telo nujno potrebuje dozo novih beljakovin in tudi zjutraj kot zamenjavo za "navadno" kavo še posebno, če ne zajtrkujete ali pa tudi čez dan, ko nimate možnosti za "navaden" obrok.

BELJAKOVINSKE ČOKOLADKE

Najbolj okusne beljakovinske čokoladke, kar smo jih kdaj poskusili, saj so sladkane s stevijo in praktično ne vsebuje enostavnih sladkorjev. V 45g čokoladici je kar 17g beljakovin, vsebuje pa tudi 1,6g prehranske vlaknine.

Uporabljate jih lahko kot slasten prigrizek med obroki in z njimi potešite željo po sladkorju brez slabe vesti, hkrati pa dobite kakovostne beljakovine.

#prehranskadopolnila #beljakovinskishake #beljakovinskečokoladke #Lcarnitine #BCAA

0 views

info@jeklarna.si     031 264 223

Vsi podatki, ki jih Vadbeni center Jeklarna, Rok Kržič s.p. pridobi na spletnem mestu www.jeklarna.si in člansko pristopnico (ime in priimek, naslov, email, telefonska številka, TRR, davčna št.), so uporabljeni izključno za namen organizacije prijav na vadbene termine, plačila obveznosti ter za obveščanje o novostih, akcijah, spremembah, vabilih na dogodke ipd. Podatke hranimo dokler je stranka včlanjena v Vadbeni center Jeklarna. Vadbeni center Jeklarna, Rok Kržič s.p.. ima zagotovljene vse postopke, potrebne za zavarovanje osebnih podatkov, kot to določata Splošna uredba o varovanju osebnih podatkov (GDPR) in veljavni Zakon o varovanju osebnih podatkov.

© 2020 Vadbeni center Jeklarna, Rok Kržič s.p. | Vse pravice pridržane                                                                                                                                                                            Splošni pogoji in pravila