ČLANI EKIPE

ROK KRŽIČ, mag. inž. preh., Inštruktor fitnesa FZS

Že od zgodnjih otroških let se ukvarjam s športom, treniral sem veliko različnih športnih dejavnosti. Najdlje, 12 let, sem vztrajal pri košarki. S fitnesom sem se seznanil pri 17-ih letih. Poleg fitnesa se sedaj še vedno rekreativno ukvarjam s košarko in tenisom. V fitnesu veliko pozornosti namenjam treningom za izboljšanje počutja in splošne fizične zmogljivosti. Združujem treninge za povečanje gibljivosti in stabilizacije na problematičnih delih telesa ter treninge za moč. Prednost dajem bolj kompleksnim vajam (počepi, mrtvi dvigi, potiski, zgibi itd.). Po podobnem principu treniram tudi svoje stranke v fitnesu. Prosti čas izkoristim za dodatno izobraževanje na področju fitnesa (berem knjige, članke, udeležujem se seminarjev…), da sledim najnovejšim smernicam. Glede na mojo izobrazbo, ni potrebno poudarjati, da skrbim za zdravje tudi s prehrano ;)

Kontakt: rok@jeklarna.si / 031 264 223

URBAN SELAN, elektrotehnik, Inštruktor fitnesa FZS

Že od otroštva se ukvarjam z različnimi športi, eden prvih športov, s katerim sem se redno ukvarjal je bil judo. Od leta 2014 sem licincerani inštruktor fitnesa s strani Fitnes zveze Slovenije in od takrat vodim kar nekaj različnih vadb, kot so bootcamp, trx, body pump in nazadnje tudi crossfit. Imam tudi licenco za vadbo predšolskih otrok, kar me neizmerno veseli, saj se mi zdi da je pomembno že pri otrocih vzbuditi strast do športa. Moj namen je, da vadeče motiviram k zdravem in aktivnem življenju, ker se mi zdi da je gibanje v katerikoli obliki zelo pomemben dejavnik, za zdravo in polno življenje. Moja strast je alpinizem, turno smučanje, gorsko kolesarstvo, trenutno pa sem tudi starejši pripravnik v alpinistični šoli, saj so gore moj drugi dom.

Kontakt: urban@jeklarna.si / 040 229 899

ŽAN PETRIČ, kineziolog

Šport me spremlja že celo življenje, saj sem v osnovni šoli treniral atletiko in nogomet. Kasneje sem začel trenirati floorball, katerega treniram še zdaj. Leta 2018 sem diplomiral na Fakulteti za šport, smer Kineziologija. Z vodenimi vadbami se ukvarjam že 3 leta, delal sem tudi kot nogometni trener otrok. Izkušnje imam tudi na področju vadbe za starejše, saj sem svoj čas vodil vadbe tudi v domu upokojencev.

Na vadbah in treningih iščem povezavo z vsakim članom, saj si želim, da se vsak na vadbi počuti dobro in sprejeto.

Kontakt: zan@jeklarna.si / 030 328 520

ANDREJA OBAL, osebna trenerka za nosečnice in mamice po porodu

Sem mamica dveh fantkov, osebna trenerka, usposobljena za treniranje žensk v nosečnosti in po porodu, vaditeljica skupinskih vadb in prehranska svetovalka. Po izobrazbi sem novinarka in pravnica, a so življenjske preizkušnje in situacije mojo poslovno pot obrnile popolnoma v drugo smer. Marsikomu se ne zdi smiselno, a sama verjamem in vem, da na tem področju zmorem narediti bistveno več za ljudi. Zaljubljena sem v zdrav in aktiven način življenja in ga želim približati vsem, ki so pripravljeni in odločeni narediti spremembe  v svojem življenju. Razumem, da je vsak začetek težak, a je potrebno narediti prvi korak, nato vztrajati.

Fokus mojega dela je pomagati ženskam, ki se odločijo zanositi ali so v veselem pričakovanju, da to obdobje preživijo čim bolj aktivno in pravilno poskrbijo zase, imajo treninge prilagojene njim, čim manj bolečin, se fajn pripravijo na porod in svoje telo po porodu hitreje in lažje rehabilitirajo

Kontakt: andreja@jeklarna.si / 041 643 753

JERNEJ OGRIN, dipl. inž. živ. in preh. (UN)

V četrtem razredu osnovne šole sem začel s treniranjem namiznega tenisa, ki sem ga pozneje aktivno igral do drugega letnika gimnazije. V najstniških letih pa sem se v želji po boljšem počutju in lepši postavi začel amatersko ukvarjati s fitnesom. Seveda sem hitro izvedel, da brez urejene prehrane dobrih rezultatov ne bo, zato sem se podal še v prehranske vode, ki so za laika dokaj trd oreh.

V želji po razumevanju vpliva prehrane na človeško telo v takšnih in drugačnih razmerah sem se odločil za študij Živilstva in prehrane na Biotehniški fakulteti. Leta 2017 sem tam diplomiral, sedaj pa opravljam še magistrski študij Prehrane.

Pod okriljem Zavoda SpoznajPrehrano se poleg študija ukvarjam še s prehranskim svetovanjem in s podajanjem znanja s področja prehrane na zanimiv in enostaven način za splošno populacijo.

Kontakt: jernej.ogrin@spoznajprehrano.com / 031 425 221

BLAŽ PETKOVŠEK, absolvent Fakultete za šport

Lovro Grom - vaditelj fitnesa FZS

Skrbim za telesno pripravo vrhunskih in rekreativnih športnikov, ter njihovo vračanje v trenažni proces po težjih poškodbah (v poznejši fazi rehabilitacije). Glavni cilj je razvoj posameznikovih motoričnih sposobnosti in zagotavljanje ustrezne telesne sestave. Vse to je pogoj za uspešno izvedbo tehnično – taktičnih elementov v določenem športu.

V letih 2012 – 2015 sem deloval kot trener za telesno pripravo v mlajših selekcijah Košarkarske zveze Slovenije in sodeloval pri športni diagnostiki vseh ostalih selekcij. V glavnem se ukvarjam s pripravo nogometašev, košarkarjev, rokometašev, smučarjev ter smučarskih skakalcev z najvišjih Slovenskih in tujih nivojev tekmovanj.

Zadnje tri sezone (2014-2017) sem preživel v Združenih Arabskih Emiratih, in sicer pri košarkarskem klubu BC Sharjah.

Kontakt: blaz@jeklarna.si / 031 206 269

LOVRO GROM, Vaditelj fitnesa FZS

Lovro Grom - vaditelj fitnesa FZS

Šport me spremlja že od malih nog. Sprva sem 10 let igral košarko, nato sem se navdušil nad športnim plezanjem, pred štirimi leti pa sem se začel ukvarjati še s fitnesom. Opravil sem izpit za športnega plezalca in trenutno učim plezanje otroke v Plezalnem centru Verd.
Pred tremi leti me je pod svoje mentorstvo v fitnesu vzel trener Rok. Na FZS sem opravil licenco za vaditelja fitnesa (1. stopnja), v kratkem pa nameravam dokončati še licenco za inštruktorja fitnesa (2. stopnja). Na treningu s svojimi vadečimi največji poudarek dajem na pravilni izvedbi vseh gibalnih vzorcev. Kasneje, ko to osvojijo, pa večino časa namenjam za izboljšanje splošne fizične pripravljenosti. 

Kontakt: lovro@jeklarna.si / 040 887 006

ANA PODLIPNIK, mag. soc. del., učiteljica pilatesa (FZS) in joge (yoga, vidya, Indija)

Lovro Grom - vaditelj fitnesa FZS

Mamica dveh malčkov. Po izobrazbi sem magistra socialnega dela z družino in zaključujem magistrski študij psihosocialne pomoči. Veselje do športa me spremlja že od malega, danes pa se posvečam predvsem vodenju pilatesa ter vadbi za mamice z dojenčki. Z veseljem na varen in zabaven način delim svoje izkušnje in znanje z vsemi, ki svoj prosti čas radi preživljajo aktivno in zdravo.Rada telovadim tudi s seniorji, saj so mi zgled ohranjanja aktivnosti v življenju.

Kontakt: ana@jeklarna.si / 040 126 826

BARBARA VRABL, manualni terapevt

20170801_093255.jpg

Menim, da je moja največja kvaliteta to, da sem srčna. Pristna. Vesela in energična.

V vse kar počnem - verjamem! Ne znam bit "fejk", ne znam na silo, počnem le tisto, kar začutim in kjer čutim, da lahko nekaj spremenim. 
Z masažami sem se spoznala že pred 16 - imi leti in se v njih tudi takoj zaljubila. Očaral me je občutek, da so ljudje od mene odhajali bolj veseli, bolj nasmejani in srečnejši kot so k meni prišli. To je definitivno občutek, ki me osrečuje še danes. Delati dobro in v dobro počutju, funkcionalnosti telesa in ljudem, kljub poškodbam, vračati moč, obseg giba in kvaliteto življenja.

Ta želja me je vedno bolj vlekla v terapevtsko smer, zato sem se odločila za študij na Akademiji za Manualno terapijo, ki ga ravno zaključujem. Pa nič bat, imam že novo železje v ognju :)

Zelo rada delam, se učim in se nenehno izobražujem.

Kontakt: barbara@vrabl.si / 040 468 629

JAKA VITEZ, dipl. fizioterapevt in dipl. ort. in prot.

IMG_20200521_180225.jpg

Svoj poklic izvajam s predanostjo, veseljem in entuziazmom. Nekaj let sem bil dejaven na področju športne fizioterapije, kasneje sem se usmeril v ambulantno fizioterapijo kostno-mišičnega sistema. Se konstantno izobražujem in nadgrajujem svoje znanje iz različnih področji manualne terapije, analize drže telesa ter kinezioterapije. Velik poudarek dajem na razumevanju, zavedanju in edukaciji vsakega posameznika, ki si želi dolgoročnih rešitev svojih bolečin in gibalnih problematik. V prostem času se ukvarjam s tekom, gorskim kolesarjenjem in plavanjem. Šport je del mojega vsakdana, ogromno sem se preko njega naučil, pridobil dragocene izkušnje in izoblikoval svojo osebnost. Trenutno sem zaposlen v ambulanti Ortopedske klinike v Ljubljani.

Kontakt: jaka.vitez@gmail.com / 041 291 346