ČLANI EKIPE

ROK KRŽIČ, mag. inž. preh., Inštruktor fitnesa FZS

Že od zgodnjih otroških let se ukvarjam s športom, treniral sem veliko različnih športnih dejavnosti. Najdlje, 12 let, sem vztrajal pri košarki. S fitnesom sem se seznanil pri 17-ih letih. Poleg fitnesa se sedaj še vedno rekreativno ukvarjam s košarko in tenisom. V fitnesu veliko pozornosti namenjam treningom za izboljšanje počutja in splošne fizične zmogljivosti. Združujem treninge za povečanje gibljivosti in stabilizacije na problematičnih delih telesa ter treninge za moč. Prednost dajem bolj kompleksnim vajam (počepi, mrtvi dvigi, potiski, zgibi itd.). Po podobnem principu treniram tudi svoje stranke v fitnesu. Prosti čas izkoristim za dodatno izobraževanje na področju fitnesa (berem knjige, članke, udeležujem se seminarjev…), da sledim najnovejšim smernicam. Glede na mojo izobrazbo, ni potrebno poudarjati, da skrbim za zdravje tudi s prehrano ;)

Kontakt: rok@jeklarna.si / 031 264 223

URBAN SELAN, elektrotehnik, Inštruktor fitnesa FZS

Že od otroštva se ukvarjam z različnimi športi, eden prvih športov, s katerim sem se redno ukvarjal je bil judo. Od leta 2014 sem licincerani inštruktor fitnesa s strani Fitnes zveze Slovenije in od takrat vodim kar nekaj različnih vadb, kot so bootcamp, trx, body pump in nazadnje tudi crossfit. Imam tudi licenco za vadbo predšolskih otrok, kar me neizmerno veseli, saj se mi zdi da je pomembno že pri otrocih vzbuditi strast do športa. Moj namen je, da vadeče motiviram k zdravem in aktivnem življenju, ker se mi zdi da je gibanje v katerikoli obliki zelo pomemben dejavnik, za zdravo in polno življenje. Moja strast je alpinizem, turno smučanje, gorsko kolesarstvo, trenutno pa sem tudi starejši pripravnik v alpinistični šoli, saj so gore moj drugi dom.

Kontakt: urban@jeklarna.si / 040 229 899

ŽAN PETRIČ, kineziolog

Šport me spremlja že celo življenje, saj sem v osnovni šoli treniral atletiko in nogomet. Kasneje sem začel trenirati floorball, katerega treniram še zdaj. Leta 2018 sem diplomiral na Fakulteti za šport, smer Kineziologija. Z vodenimi vadbami se ukvarjam že 3 leta, delal sem tudi kot nogometni trener otrok. Izkušnje imam tudi na področju vadbe za starejše, saj sem svoj čas vodil vadbe tudi v domu upokojencev.

Na vadbah in treningih iščem povezavo z vsakim članom, saj si želim, da se vsak na vadbi počuti dobro in sprejeto.

Kontakt: zan@jeklarna.si / 030 328 520

JERNEJ OGRIN, dipl. inž. živ. in preh. (UN)

V četrtem razredu osnovne šole sem začel s treniranjem namiznega tenisa, ki sem ga pozneje aktivno igral do drugega letnika gimnazije. V najstniških letih pa sem se v želji po boljšem počutju in lepši postavi začel amatersko ukvarjati s fitnesom. Seveda sem hitro izvedel, da brez urejene prehrane dobrih rezultatov ne bo, zato sem se podal še v prehranske vode, ki so za laika dokaj trd oreh.

V želji po razumevanju vpliva prehrane na človeško telo v takšnih in drugačnih razmerah sem se odločil za študij Živilstva in prehrane na Biotehniški fakulteti. Leta 2017 sem tam diplomiral, sedaj pa opravljam še magistrski študij Prehrane.

Pod okriljem Zavoda SpoznajPrehrano se poleg študija ukvarjam še s prehranskim svetovanjem in s podajanjem znanja s področja prehrane na zanimiv in enostaven način za splošno populacijo.

Kontakt: jernej.ogrin@spoznajprehrano.com / 031 425 221

JAKA VITEZ, dipl. fizioterapevt in dipl. ort. in prot.

IMG_20200521_180225.jpg

Svoj poklic izvajam s predanostjo, veseljem in entuziazmom. Nekaj let sem bil dejaven na področju športne fizioterapije, kasneje sem se usmeril v ambulantno fizioterapijo kostno-mišičnega sistema. Se konstantno izobražujem in nadgrajujem svoje znanje iz različnih področji manualne terapije, analize drže telesa ter kinezioterapije. Velik poudarek dajem na razumevanju, zavedanju in edukaciji vsakega posameznika, ki si želi dolgoročnih rešitev svojih bolečin in gibalnih problematik. V prostem času se ukvarjam s tekom, gorskim kolesarjenjem in plavanjem. Šport je del mojega vsakdana, ogromno sem se preko njega naučil, pridobil dragocene izkušnje in izoblikoval svojo osebnost. Trenutno sem zaposlen v ambulanti Ortopedske klinike v Ljubljani.

Kontakt: jaka.vitez@gmail.com / 041 291 346